4 Aralık 2010 Cumartesi

Cataclysm'de Afallamamak için ...

Cataclysme 2 günden az bir zaman kalmışken böyle bir yazıyı paylaşma gereği duydum. Hem içeriğin yeni oluşu hem de gearların wotlk sonu gibi üstün olmadığı bir dönem olacağı için , küçük tavsiyeler işinize yarayabilir.

Başlamadan önce şunu belirtmek isterim ki buradaki tüm fikirler, uyarılar kişiseldir. Sizin için farklı yöntemler işe yarıyorsa onları kullanmaya devam edin.

Yazıyı 4 bölümde okuyabilirsiniz; genel geçer tavsiyeler, dps için tavsiyeler, healer için tavsiyeler ve tank için tavsiyeler.

Hadi başlayalım!

HERKES İÇİN:

  • Pozisyonunuza dikkat edin. Mobların ittirme efekti mi var? Diğer mobların arasında mı kalacaksınız? Cleave gibi saldırılara maruz kalacak bi yerde misiniz? Ya da yerdeki ateşten kaçarken diğer bi grup mobu mu üzerinize çekeceksiniz? Genel olarak Cataclysmde bunlarla uğraşacaksınız. Extra pull her zaman için wipe gibi sonuçlara sebep olabilir. Ayrıca ne kadar az mob varsa healerlar o kadar rahat olur.
  • İşler yolunda gitmez de aggro alırsanız tanktan uzağa değil; tanka doğru koşun. Bu hem tankın sorunu farketmesini hem de müdahale etmesini kolaylaştıracaktır. 
  • Grubunuzla iletişim kurun. Onları tanıyıp tanımamanız durumu değiştirmez. CC için, CDleri kullanmak için, taktik sormak için,vs. kesinlikle çekinmeyin. Mananız mı bitti, mb isteyin dilsizler gibi birden oturup diğerlerinin sizin ne yaptığınızı anlaması için dua etmeyin. Cataclysm çoğu yönden daha çok organizasyon ve birlik isteyecek.
  • Yapıcı eleştirinin gücünü kullanın. Wipe mı yediniz? Hemen durumun kontrolünü ele alıp wipe'ın sebebini bulmaya çalışın. Tek bir hatalı olsa bile "suck","fuck","noob","fag","idiot","l2p" ( veya gruba göre Türkçeleri ) vs. kelimeleri kullanmamaya çalışın. Bu bosstaki dpsinizi arttırmaz, aksine sinirli oyuncular daha düşük performans sergiler. Ayrıca başka biri sizi eleştirirse , onu kişisel algılayıp celallenmeyin ( Türk milletinin genel bi' huyu ). Eğer dpsiniz az bulunduysa ; onu arttırmak sizin göreviniz. Başka biri sizi uyardı diye ortamı germeye hakkınız yok. Ayrıca 1 kişiyi uyarmak diğerlerini de uyanık tutacaktır.
  • Uyumayın. Ekranın tek bir köşesine odaklanıp diğerlerini de unutmayın, çünkü bu bir grup oyunu. Sizin dikkatli olup healer'a veya glass cannon'unuza saldıran bir addi görüp CC/slow/root vs. efektler kullanmanız olası bir wipe ı önleyebilir.
  • Sabırlı olun! İçerik yeni, oyuncular ise deneyimsiz ve düşük gearlı olacağı için sorunlar kaçınılmaz olacak. Yeni fightlar genel itibariyle zor ve yeni mekanikler barındırıyorlar. Eğer ki grubunuzdan birisi taktikleri bilmiyorsa, yakınmadan yardımcı olun. Wipelardan sıkılmayın çünkü artık daha çok yaşayacaksınız. Ayrıca 15 20 dklık wotlk dglerini bekliyorsanız, çoooooook daha sabırlı olmanız lazım.
  • Araştırın. Yeni buffları, debuffları, spellleri inceleyin. Ne kadar çok şey bilirseniz o kadar rahat ilerlersiniz.
  • Tüm imkanları sömürün! Evet herşeyi : potionlar, scrollar, flasklar, enchantlar,... Onları yanınızda taşıyıp kullanmaktan çekinmeyin.



0 Yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger