5 Aralık 2010 Pazar

Cataclysm'de Afallamamak için ... Bölüm2

Yazının ilk bölümünde herkes için geçerli olan kurallardan bahsetmiştik. Eğer henüz okumadıysanız yazının sonunda bulabileceğiniz linkten ilk bölüme ulaşabilirsiniz.

DAMAGE DEALER (DPS):
  • Interrupt'larınızı Kullanın! Eğer hedefiniz bir şey cast ediyorsa ve aynı zamanda interrupt edilebilirse, EDİN! Bu hem healer'ı hem tankı rahatlatacaktır
    Interrupt skillinize bir tuş atayın. Hem basması hem de hatırlaması kolay olacak şekilde ...
  • Ölmeyin. Ölü Dps oyuncusu , DPS yapamaz! Bu yüzden ölmemek hep ilk önceliğiniz olsun.
    Alevlerin, girdapların, zehirli artıkların üstünde durmayın! Hareket edilcek yerde hareket edip durulcak yerde durmak DPS yapmanızı sağlayacaktır.
    DPS olsanız bile defansif cooldownlarınızı kullanmaktan çekinmeyin. Ben mage oynadığım için bu cdlere örnek olarak ; mana shield,ice barrier,ice block gibi skill leri örnek verebilirim.
  • Sabırlı olun! Gerektiğinde taktikler veya mana breakler için zaman ayırmayı unutmayın. Çünkü çoğu kişi betada yer alamadı ve içerik tamamen yeni, bu gear eksikliğiyle birleşince bu tür aralara daha çok ihtiyacınız olacak.
  • Classınızı tamamen tanıyın. Classınızı tamamen tanıyıp nerede ne yapılmasını bilmeniz hem PvPde hem PvE de size büyük avantaj sağlayacaktır. Burda en büyük etken tabi ki CClerin kullanımı. CC ; ingilizce olan "Crowd Control"ün kısaltması, topluluğu kontrol edip oyundan belirli bi süreyle düşürmeye yarayan skill lere ise verilen genel ad. Cataclysmde yapacağınız en büyük işin CC olduğu söyleniyor. Aman hazırlıklı olun.
    CCleri bozmayın. Özellikle sheep gibi CCler damage la birlikte bozulduğundan kime, nereye vurduğunuza dikkat edin. Yapabileceğiniz en kötü şeylerden biri ise CClenecek hedefe dot bırakmak olacaktır. Çünkü tekrar CClense bile sürekli bozulacaktır. Bu yüzden Impact,Pestilence gibi skill lerinizi dikkatli kullanmanız gerekmekte.
  • Kitelamayı öğrenin. Kitelamak kısaca düşmanı yavaşlatıp, hem size veya grubunuzdan başka birine vurmasını engellemek olarak açıklanabilir. Mageler ve Hunterlar ise bu konuda ünlenmiş classlar. Ha bu sizin ne işinize mi yarayacak? Örneğin CCye karşı immune olan 3 tane yüksek hasar veren mob var. Tank ise bunlardan 3ünü birden kontrol edemiyor veya aldığı hasarı karşılayamıyor. Hemen tankınıza yardımcı olun ve moblardan birini kitelayın.
  • İşaretçileri ve öldürme sırasını bozmayın! Tek hedefe yoğunlaşmak Cataclysmde daha büyük rol oynayacak. Genel öldürme sırası healer,caster,melee kuralıyla işaretçi olmasa bile kime saldırmanız gerektiğini kestirebilirsiniz. Ne yazık ki Cataclysmde AoE partylerini biraz özleyeceğiz. 
  • Hasar vermekten daha fazlasını yapın! Talent veya class olarak DPS seçmeniz sizin heal atıp,dispele yardımcı olamayacağınız anlamına gelmez. Anlık durumlarda grubunuza yardım etmek için heal,dispel,stun,cc gibi skilleri de action barınızda bulundurmalısınız. Böyle zor durumlarda grubunuza yardımcı olarak onlara aslında ne kadar da önemli olduğunuzu gösterebilirsiniz. Artık tank ve healerların saltanatını sona erdirmek sizlerin elinde !!!


0 Yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger