6 Aralık 2010 Pazartesi

Cataclysm'de Afallamamak için ... Bölüm3

Yazının ilk ve ikinci bölümünde herkes için geçerli olan kurallardan ve sadece DPS için yararlı olan tavsiyelerden bahsetmiştik. Eğer henüz okumadıysanız yazının sonunda bulabileceğiniz linkten ilk bölüme ulaşabilirsiniz.

HEALER:
  • Cleanse! Wotlk boyunca bir çok healer bi debuffu silmek yerine onun etkisini heallamayı tercih etti. Fakat Cataclysmde mananın daha önemli bir kaynak olmasıyla debuffları heallamaktansa dispel,cleanse veya curelamak çok daha tasarruflu olacaktır.
  • Mananızı koruyun! Ne yazık ki Cataclysmde mana eskisi kadar dayanmayacak. Bu yüzden classınızı ve skillerinizi iyi tanıyıp hangi durumda hangi healı atmanız gerektiğini öğrenmelisiniz. Hatta gerektiğinde hayati önemi olmayan birinin ölmesine bile izin verebilirsiniz.
  • Gelecek hasarı tahmin edin! Eğer bir kişinin hasar alacağını önceden tahmin edebilirseniz, bu o kişiyi hayatta tutmanızda büyük kolaylık sağlayacaktır. Bu konuda en büyük ipucu hedefin kimi seçtiğidir. Eğer ki dps tanktan aggro almış ve düşman dpsin üstüne yürüyorsa bilin ki o DPS her an acil heal a ihtiyaç duyabilir.
  • Herşeye hazır olun. Her zaman durumun en kötüsü için hazır olun. Bilmediğiniz bir combatta bile en kötüsünü bekleyin, bu şüphesiz ki ani yüksek hasar gelmesini beklemekten iyi olacaktır.
TANK:
  • CCyi bozmayın! Mobları her zaman geriye doğru ve CClenmiş hedeften uzağa çekin. Bu hem Aoe threat üretmeniz gereken durumlarda cleave acaba diğer hedefe de vurur mu gibi sorunlarınızı azaltır, hem de DPSlerin de daha rahat olmasını sağlar.
  • Addleri işaretleyin! Grubu genelde tanklar kontrol ettiği için öldürme sırasını öncelikle siz bilmelisiniz. Her zaman önce healer,sonra caster sonra melee olcak şekilde hedeflerinizi işaretleyin.
  • Cdlerinizi ayarlayın. Artık defansif cdlerin daha kısa olması sebebiyle ortalama olarak her combatta birkaç kere kullanabileceğiniz bu skill leri combatı bilerek kullanmanız çok etkili olacaktır. Örneğin bazı moblar belirli bi HPnin altına girince Enrage olurken bazıları HPleri azaldıkça tehlikesizleşirler.
  • Stunlarınızı kullanın! Stunlar gelen hasarı önlemenin en etkili yoludur. Ayrıca size zaman kazandırıp threat oluşturmanız için daha esnek bi aralık verebilirler.
  • Pullarınızda DİKKATLİ olun. Artık önceki gibi tüm odayı topla hepsini kes devri bitti. Artık gruplarınızı toparlarken, hedeflerinizi dikkatle seçip öyle çekmelisiniz. Hatta ben charge atmadan yapamam derseniz önce başka bi kişinin addlerden birini CClemesini isteyin. Ardından addler size doğru yönelince eski yöntem devam edebilirsiniz :).
  • Grubun ebedi lideri siz değilsiniz! Her ne kadar çoğu tank böyle davransa da , ne yazık ki değilsiniz. Onlar tanksız yapamıyorsa , siz de healer ve dps siz bir dungeon ı temizleyemezsiniz.






0 Yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger