14 Ağustos 2010 Cumartesi

Cataclysm : Düşük levellarda PvP deneyimi Bölüm2

Düşük level PvP ve twink deneyiminin incelendiği çevirimin ikinci bölümüne hoşgeldiniz ;). İlk kısmı için buraya tıklayınız. Bu bölümde de Paladin,Priest,Rogue ve Shaman'ı çevirdim. Artık 3. bölümde de inşallah tüm classları temizleyeceğim. Bu arada çevirilerin biraz geç geldiğinin farkındayım, fakat bilmediğim classlarda çeviri yapmak bazen çok zor oluyor, bu yüzden yardımcı olabilecek varsa benimle wowgunce@hotmail.com veya navigasyonda "İletişim"den irtibata geçebilir.
Paladin
Paladinlerin oynayış tarzı Holy Power ve eski seal sistemine hafif bi geri dönüş nedeniyle birazcık bozulacak. Şu anki paladinler alışmak için biraz zamana ihtiyaç duyabilir, fakat yeni başlayan paladinler kesinlikle zorluk çekmeyecek. Şu an için Holy Power la ilgili bir UI yok, aslında eklense gayet pratik olacak umarım yaparlar. Düşük levellarda, paladinler sonunda instant bir saldırıya sahipler: Crusader Strike . İşte spec spec paladinden beklemeniz gerekenler:
  • Holy
Holy paladinler Holy Shock artık 10 levelda, passif mana regen, bonus healing, and pushback korumasıyla birlikte öğreniyorlar.İlginçtir ki holy paladinler ilk levellarda menzilli bir ofensif yetenek öğreniyorlar, bu resmen öncekinin tam tersi ... İlk 2 basamak talentte pek hoş birşeyler yok fakat yine de haste ve crit bonusları güzel.
  • Protection
Tankadinler silence bonuslu Avenger's Shield dan daha fazla stamina ve daha fazla mana regen e kadar gayet güzel pvp bonuslarıyla başlıyorlar oyuna. daha da önemlisi, prot paladinler 40 saniye cdli  Hammer of Justice ve daha uzun süreli Hand of Freedom a erişebiliyor. Bu talentler Retri paladinler tarafından da yüksek levellarda alınacaklar fakat şu anda prot paladinin arsenalindeler.
  • Retribution
Şu an retridinler Templar's Verdict le oyuna başlıyorlar. Kendisi Holy Powerla çalışan bir yetenek, fakat işin özünde Crusader Strike dan pek bi farkı yok. Bu yetenek ayrıca küçük bir de mesaj vermekte; "retribution tamamen hasar vermek için vardır". PvP için pek hoş talentleri yok, fakat 2. basamaktaki Pursuit of Justice hareketliliklerini arttırmakta.

Priest
  • Discipline
Tıpkı diğer spec ve classlarda olduğu gibi disc priler de level atlamalarını kolaylaştıracak bazı speller öğreniyorlar. İşte Holy Shockun "lazer versiyonu" olan Penance burda farkediliyor. 2. basamakta ise Evangelism ve Archangel talentleri disc priestin temelini oluşturuyor. Bu arada hızlı Mana Burn olayı artık level 58e kadar yükseltilmiş durumda, bu disc prilerin pek hoşuna gitmeyecek bir haber.
  • Holy
Holy speci seçen priestler Desperate Prayer ile oyuna başlıyorlar. Çok hoş bi PvP yeteneği olmamasına rağmen düşük levellarda can kurtardığı oluyor.Onun haricinde ilk 2 talent basamağı için, discipline ile karşılaştırıldığında kolayca "işe yaramaz" denebilir. İşler 4. basamaktan sonra açılmaya başlıyor.
  • Shadow
Tıpkı moonking formda olduğu gibi, Shadowform da 29 levelda erişilebilir hale geliyor, dolayısıyla 20-29 için çok - exp durdurmadıkça - görülecek durumda değiller. Buna rağmen düşük levellarda Mind Flay ile gayet güzel şeyler yapılabiliyor.

Rogue
Roguelardaki en büyük değişiklik şüphesiz ki Recuperate. 12 levelda öğrenilen bu yetenek staminanın önemli olduğu düşük levellarda rogueların canını kurtarmada büyük önem taşıyacak.
  • Assassination
Üstünkörü bakıldığında pek bir değişiklik yok, fakat Mutilate ile birlikte Assasintaion roguelar gerçekten parlamakta. Bu da daha iyi zehirler ve daha ölümcül daggerlarla birleşiyor ve hiç bir eksikleri kalmıyor derken devreye bir de Blackjack giriyor. Aslında bir mage olarak burayı çevirirken canım çok sıkıldı "artık Sap i daha sık görmeye başlayabilirsiniz, çünkü Blackjack ile birlikte olmazsa olmaz bir combat açıcı olacak". Blackjack kısaca sizi 8 sn boyunca işe yaramaz bir karaktere çeviriyor, bunda sapin etkisinin kalkıp kalkmamasının bir önemi yok :'(
  • Combat
Combat - While combat appears to remain a sub-standard PvP spec considering that the bonus ability Blade Flurry isn't a particularly stellar ability on the battlefield, several talents on the first two tiers should make it interesting to play. The first is Improved Recuperate, which should give combat rogues an added layer of survivability, another is Improved Sprint which gives them an enviable counter to snares, and then there's Improved Kick which gives them a blanket silence. Other specs will have access to these PvP talents at later levels, but in the lower brackets, only the few combat rogues will be able to use them.
  • Subtlety
Subtlety - The whole distribution of abilities at low levels is guaranteed to make the game so much fun again. Imagine rogues Shadowstepping all over in the lower brackets -- it's just visually cool. Unfortunately, Elusiveness is only about a third of its usefulness at these lower brackets but Waylay is an intriguing PvP ability if the rogue manages to regularly use it to cripple opponents.

Shaman
Tıpkı paladinler gibi, shamanlar da temel bir vuruş yeteneği olan Primal Strike ı öğreniyorlar, bu daha çok diğer büyüler veya yetenekler cooldowndayken işe yarayabiliyor.
  • Elemental
Sadece bunu yazmak yeterli heralde: Thunderstorm ... Artık 20-29 arası Arathi Basinlerde de aşağı düşme korkusu bizi bizden alacak :). Bunun dışında çok janjanlı değişiklik yok, talentlerden daha çok crit,dmg alıyorlar. Bunlar klasik şeyler, neyse zaten çok da önemli değil ne de olsa artık Thunderstormları var.
  • Enhancement
Enhancement shamanlar Primal Strike tan en çok yararlanan spec olacaklar, ayrıca Lava Lash de düşük levellar için yeterince etkili bir buff olacak. Yine de önemli talentlerin alt basamaklarda olmasından dolayı tam anlamıyla enhancementin o burst ve ofensif etkisini yansıtamayacaklar, şu an için tek parlak gözüken talent -- instant Ghost Wolf ve daha hızlı hareket yeteneği. Bu paladin, rogue gibi melee classlarda çok öncelerden olan bi bufftu, artık enhancementler de bundan eksik kalmayacak. 
  • Restoration
Resto için Earth Shield dan başka pek bir şey yok aslında. İlk 2 basamaktaki talentler daha az mana harcayan heal ve mana regen den başka birşey vermiyorlar, bu çok da kötü bir şey değil, shamanın kendini ve dostlarını daha uzun süre canlı tutabilmesini sağlıyor.Bu da end game shamanın tadını daha ilk levellarda almamızı sağlıyor.

0 Yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger