10 Ağustos 2010 Salı

Cataclysm : Düşük levellarda PvP deneyimi Bölüm1

Ne yazık ki closed betada bulunmadığım için 1. ağızdan size bu deneyimi aktaramayacağım. Ama takip ettiğim bi blogda bu konu hakkında güzel bir yazı yazılmış, çevirme gereği hissettim.
Düşük level PvPnin çok harika olacağını daha önce söylemiştim. Hatta XPyi kapatıp daha fazla twink oynamamıza imkan verecek türden...  Bu büyük değişikliğin sebebi core bonus diye hitap edilen talent seçtiğiniz an gelen bonuslar. Bi nevi x specinin imzası denebilir ...
Core Bonusları ilk incelediğimde henüz kesinleşmemişlerdi - hala değişebilirler orası ayrı - Ancak şu an belirli şeyler oturduğundan bu core bonusları denemek için 10-19 ve 20-29 twink deneyimlerini sizler için test ettim.
Bu yeniliğin bi classa yeni başlayan birine class hakkında daha detaylı bilgi vereceği de aşikar. Sonuçta ilk BG 10lvlda açılmakta, core bonuslar sayesinde oyuncu daha komplike ve zevkli bi deneyimle karşı karşıya kalacak. Haydi tüm class ve specleri tek tek inceleyelim.

Druid
  • Balance
Artık balance druidler Moonfire spamlamadan kendilerini balance gibi hissedebilecekler. Hatta Lava Burst tarzı bi burst abilityleri olacak ;  Starsurge. Şu anki haliyle 15saniye cdden dolayı spamlanabilecek bir spell değil... ama spamlemeye de ihtiyaçları olmayacak ; çünkü Starsurge ayrıca bir düşürme ( knockdown ) özelliğine de sahip. Druidler ayrıca  Nature's Focus, Vengeance, ve Dream State almak için 10 levelı sabırsızlıkla bekleyecek, bunların aksine ilk 2 seviyede pek hoş talentler bulunmamakta. Ayrıca Moonkin Form ise 29 lvlda açılmakta.
  • Feral
Feral druidler 10 levelda Mangle yeteneğini kazanıp,  Rake ve Maullarını geliştiriyorlar. Artık  Cat Form ve Bear Form erkenden elimizde olacak. Stealthed kedilerin Warsong Gulch da oluşturacağı terörü düşünsenize! :). İlk basamaktaki dikkat çekici talentler ise Feral Swiftness ve Infected Wounds, bu hem sizi hızlandıracak hem de rakibinizi yavaşlatacak. Druidlerin en mobil class olması konusu mu? O Cataclysm ile artık biraz daha erken başlayacak.
  • Restoration
10 levelda Swiftmend atmaya ne dersiniz? Eminim ki 40level yeteneğini 10levelda atmak hoşunuza gidecek ama sadece bu kadar da değil, resto druidler ayrıca pushback koruması ve pasif mana regen de kazanmakta. İlk bg aralıklarında resto druidler yürüyen heal makineleri gibi işliyorlar, fakat ilk 2 basamak talentleri daha çok diğer specleri destekleyici nitelikte.

Hunter
Hunterlardaki en büyük değişiklik mananın gidip yerine focusun gelmesi, bu mana burn tarzı yeteneklerden sizi korumakta -- Hunterlar ayrıca Scatter Shot ı da temel bi yetenek olarak öğreniyorlar.
  • Beast Mastery
Artık çok daha eğlenceli... Beast masterlar Intimidation ı temel yetenek olarak öğrenmekte -- bu da petlerinizin sahip olduğu cclerin yanına bir de 1dk cdli 3sn bir stun ekliyor, yeterince ürkütücü değil mi? Düşük levellarda bile (hunterlar Cataclysm ile birlikte charlarını açtıkları an petle başlamakta), beast masterlar doğru talent ve doğru pet seçimiyle usta bi crowd controller olabilmekte.
  • Marksmanship
Marksmanlar Mortal Strike-sız Aimed Shot atarken biraz aldatılmış hissedebilirler fakat bu speci özüne döndürecek. Marksmanship tamamen uzaktan hedef almaktan ibaret.. İlk 2 basamak talentleri ise genelde crit şansını arttırmakta, ayrıca Careful Aim ve Sic 'Em arasında da güzel bir sinerji oluşturulmuş. Bu arada marksmanlerin 10 levelda Kill Command ı öğrendiklerinden bahsettim mi? Bu BGlerde hunterlarla karşılaşmayı biraz daha "ilginç" hale getirecek (:
  • Survival
Önce iyi sonra kötü haberi veriyim. İyi haber ; survival hunterlar Explosive Shot ı artık temel yetenek olarak öğreniyor. Kötü haber ise ; düşük levellarda yeterince trap yok. Ayrıca talentlerin ilk 2 basamağı da genelde trapler üzerine kurulu, tek göze çarpan talent ise; Improved Serpent Sting. Bu yüzden düşük levellarda survival hunter daha çok burst yapan bir spec olacak.

Mage
  • Arcane
Tıpkı balance druidlerde olduğu gibi, arcane mageler de tam karakterlerine sahip değiller düşük levellarda. Cataclysm le birlikte arcane mageler 10 levelda Arcane Barrage öğreniyorlar.evet şu çok can yakan "kıvılcımımsı" spell! Üstüne üstlük bir de Improved Counterspell ile düşmanlarını 4 saniye susturabilmekte. 10 15 levelda 4 saniye silence'ın Spirit healera bi ziyaret manasına geleceği de aşikâr. Ayrıyetten, arcane mageler Torment the Weak, Invocation, ve Improved Blink gibi harika pvp talentlerini hemen 2. basamakta alabilmekteler.
  • Fire
Cataclysm bi kaç şeyi değiştiriyor... örneğin PoM-Pyro artık yok. Pyroblast Molten Armor la birlikte artık fire magein birincil kaynağı haline geliyor. Ayrıca Pyroblast cast time ı da 5saniyeden 3.5a indirilmiş durumda. Uzun lafın kısası Blazing Speed dışında Fire magelerin hareket yetenekleri hala çok sınırlı ve hasar vermek için uzun süre casting yapmaları gerekiyor.
  • Frost
Frost mageler Water Elemental lerine erkenden kavuşmakla birlikte ayrıca Shatter, Improved Cone of Cold, ve Permafrost gibi PvP talentlerine erişebilmekte.Düşük levellarda end game'de alıştığımız o survivability ne yazık ki mevcut değil , fakat eskisine göre iyileştirilmiş durumda. Örneğin artık ekstradan bir root spellimiz daha var.

0 Yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger