19 Ağustos 2010 Perşembe

Cataclysm : Guild Advancement Q&A


Forumlardan Mumper şu aralar guild progressle ilgili soruları cevaplamakla meşguldü. Verdiği cevaplar çok dağınık şekildeydi, fakat en önemli cevapları aşağıda topladım.

Polegara sordu:
Tam olarak ne yapmak guild experience ımızı arttıracak?

Mumper
Guild experience aşağıdaki 4 şekilde toplanabilir:

1. Experience veren daily ve normal questleri tamamlayarak
2. Raid grubuyla dungeon veya raid bossu öldürerek
3. Guild grubuyla BG kazanarak
4. Guild Achievement ı kazanarak

Guild grubu 8/10 , 12/15 , 20/25 oranında guild üyesi taşıyan gruplardır.


Jarek sordu:
1.) Guildle rep kasmak için delilerce uğraşsak bile Guild Master bu emeğimizi hiçe sayabilecek mi?
2.) Eski guild fonksiyonları hala duruyorlar mı (Guild Bank gibi) ?
3.) Biliyorum, Guild XP kasımında günlük bir sınır olacak, fakat bu 10man ve 25man guildleri ayırabilecek faktör olabilecek mi?


Mumper
1. GM lerin bu Guild Vendor gibi bonuslarda herhangi bir etkisi yok.

2. Evet , çoğu özellik hala yerinde duruyor. Fakat, rütbeler üzerinde kontrol kolaylığı ve daha çok fonksiyon için yeni bir rütbe atama arayüzü tasarlıyoruz.

3. Günlük XP sınırı bahsettiğin oyuncular ve guildler arasındaki dengeyi sağlayabilmek için orada. Böyle bir sınır olduğuna çok da takılmanıza gerek yok aslında, çünkü o sınır zaten çoğunluğun erişemeyeceği bir sınır.


Youcoulddie sordu:
Bilmiyorum ama nedense kendi guildimle Reputation menüsünden "At War" ı işaretleyebiliyorum. Bir işe yaramıyor ama neden böyle sormak istedim.

Mumper
Şu an guild konusundaki arayüzler çalışma altında, bu tür sorunlar her zaman olabilir.


Sodd sordu:
Şu anda 5400 karakterli bi guildde bulunuyorum. Ve guild görevlileri düzeni sağlamak için özel macrolarla,addonlarla uğraşıyorlar. Umarım guild ilerleme sistemi ile birlikte bunlar üzerine de çalışıyorsunuzdur.

Mumper
Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Amacımız her büyüklükteki guildle çalışabilecek bir sistem oturtmaya çalışıyoruz.

Pelican sordu:

Guild experience ve reputation kazanmak için kaç lvl olmam gerekmekte, ya da yapabileceğim en düşük lvl quest hangi aralıkta olacak.

Mumper
Experience veren her şey (Daily questler de dahil) ayrıca guild experience da verecek. Guilde kazandırdığınız her experiencela da oranlı olarak guild reputation alacaksınız.


Eloderung sordu:
 Sizce de Dark Phoenix Mountu bi guilde girivermiş birine vermek için çok "epic" bir item değil mi?
 

Phoenix için en epic mount sıfatını kolaylıkla kullanabiliriz. Bazı realmlerde bu drop için 200k gold vermeyi gözden çıkartanlar var.

Şimdi böyle bir mountu tıpkı "Celestial Steed"de yapıldığı gibi herkesin eline sunmak mantıklı mı? Biri orada uğraşsın haftalarca, binlerce goldu gözden çıkartsın. Ondan belirli bi zaman sonra başka bi "casual" player bi guild girip 2 gün guild rep kasarak eşdeğer bi mountu alsın. Bu kesinlikle rekabeti ve zevki ortadan kaldıracaktır.


Mumper
Henüz bunları konuşmak için çok erken, fakat içini rahatlatmak için küçük bir taslak verebilirim. Guild itemleri öncelikle 3 şey isterler. Bunlardan en önemlisi gerekli achievementın guildiniz tarafından alınmış olması. Örneğin Dark Phoenix için We are Legendary achisi gereksin. Bu achieye göre oyunda bulunan 6 adet legendary silahın guildinizce alınması gerekiyor. Guild achievementları Cataclysmle geldiği için önceki droplarınızın da hiç bir etkisi olmayacak.

Diyelim ki We are Legendary achievementını aldınız. Şimdi de Guild faction ınızla belirli bir seviyeye gelmeniz gerekecek, buna da exalted diyelim.Guildinizle exalted olduktan sonra gerekli goldu vendora verip artık Dark Phoenixi alabilirsiniz.(fiyatlar itema göre değişecek)

Dark Phoenix i ve We are Legendary achievementini sadece olayı kolay kavrayın diye örnek olarak kullandım. Merak etme böyle özel ödülleri bu kadar kolay vermeyiz.


Sappa sordu:
Guild Vendor gördüğüm kadarıyla Heirloom satıyor. Anladığım kadarıyla guild heirloomu olmaları gerekiyor, fakat tooltiplerinde BoA oldukları yazıyor. Bu tooltip hatası mı yoksa yapmak istediğiniz tam olarak bu muydu.

Mumper
Yeni heirloomların şu an oyunda olan heirloomlardan pek bi farkı yok. Tek farkları almak için guild ile ilerleme kaydetmeniz gerekmesi.

0 Yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger