3 Ekim 2010 Pazar

Cataclysm : Yeni Raid Lock Sistemi


Blizzardın yeni raid kilit (save) sistemiyle ilgili mesajını aşağıda elimden geldiğince çevirdim.

Flexible Raid Lock System in 4.0.1
Yaklaşık 6 ay önce Cataclysmle birlikte 10man ve 25man raidlerinin aynı save periyodunu paylaşıp, aynı dropları vereceğini açıklamıştık. Burdaki amaç raid deneyiminizi tamamen isteğinize bırakıp, hangisinden daha çok zevk alıyorsanız onu yapmanıza olanak sağlamaktı.Şimdi ise yeni bir save sistemiyle 4.0.1 patchi için hazırlık yapıyoruz.

Yeni Raid sistemiyle artık haritalara değil, bosslara savelenirsiniz. Yani 10man bi raidle Lord Marrowgar'ı kesip, 25manle de Lady Deathwhisper raidine girebilirsiniz. Ardından Lich King'i de 10manle tekrar deneyebilirsiniz. Her raidin kendine has çarpışma listesi olacak. Örneğin, Icecrown Citadelde toplam 12 çarpışma bulunmakta. Lord Marrowgar'ı kestikten sonra artık beliren pencerede Marrowgar "Defeated" olarak görünecek ve hafta boyunca aynı bossla tekrar karşılaşamayacaksınız.

Önemli bir değişiklik ise ; artık başkasının raidine girdiğinizde direk savelenmeniz gerekmemekte. Raid durumunu yalnızca yeni grupla boss keserseniz değişecek. Mesela, siz ICC'de ilk 4 bossu kesip 6 boss kesip Professor Putricide'a gelmiş başka bir raide katıldınız. Eğer yeni grupla birlikte Professor'ü de keserseniz, sadece profesöre değil ondan önceki Rotface ve Festerguta da savelenirsiniz. Fakat raide katıldıktan sonra profesörde 3 5 wipedan sonra çıkarsanız, yine başka bi raid grubuyla 4bosstan devam edebilirsiniz.

Ayrıca oyuncuların birbirinin o haftalık progressine bakabilmeleri için arayüz eklemeleri de yapacağız. Bu sizin bi raide girip boşa savelenmenizi engelleyecek.

Şimdi başka bir esnek raid lock örneğine bakalım. X guildi raid programını Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi olarak ayarlayıp 25man olarak raide başlasınlar. Çarşamba günü raidin ilk 4 bossunu kesip gerisini Perşembe ve Cumartesiye bıraktıktan sonra Perşembe günü 5 üyenin işi çıksın :). İşte böyle durumlarda zeki raid liderimiz hemen grubu 2ye bölüp 10man 2 grup halinde progresse devam edebilecek. Böylelikle ne raid düzeni bozulacak, ne de Cumartesi günü sıkışık bir program olacak.

Bu sistem iyi hoş da , burda da bazı kısıtlamalarımız tabi ki olacak. Bu kısıtlamalar genelde heroic raidlerle ilgili... Örneğin bir grupla heroic bir boss mücadelesine girdiyseniz, savelendikten sonra o 9 -veya 24- kişi haricinde başkalarıyla heroic boss kesmeniz mümkün olmayacaktır. Aynı şekilde başka bir grup heroic bir boss kestiyse o gruba sonradan dahil olmanız mümkün olmayacaktır.

Bu sistem uygulandığında geçerli olan tüm raidlerde yürürlükte olacaktır. Fakat heroic dungeonların sisteminde herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Ayrıca bu yeni sistemi 4.0.1 sürümü ile birlikte ICC ve RS raidleri için kullanmayı düşünüyoruz. ( Cataclysm gelene kadar yeni sistem sadece bu raidlerde aktif olacak )

Güncelleme
4.0.1 ile birlikte ICC ve RS droplarında herhangi bir değişiklik olmayacak.

0 Yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger