26 Temmuz 2010 Pazartesi

Cataclysm ve Magelerin Geleceği

Bundan önce birkaç kere mage oynadığı yazmış olmam lazım. Oyunda henüz yeniyim ve başka classlar hakkında pek bi bilgim yok. Catacylsm son bir kaç builddir genelde pek dokunulmayan class olan mageye bayağı bir değişiklik geldi ; çoğu da bizleri mutlu edecek biçimden...

Başlamadan önce ; her ne kadar başlıkta Cataclysm yazmış olsam da sadece son birkaç patch ile ilgili değişiklikleri değerlendirdiğimi de söylemeliyim. Neden başlığı değiştirmedin diyecek olursanız eğer : "Cataclysm ve son 1 kaç beta patchine göre Magelerin geleceği" pek başlık gibi durmadığı için diyebilirim kısaca... Hazırsak başlayalım !


Spell Rangeleri

Eğer incelediyseniz son Cataclysm sürümünde tüm range arttıran talentlerimizin gittiğinin farkına varmışsınızdır. Kötü bi haber gibi gelse de endişelenmeye gerek yok çünkü spellerimizin base rangeleri arttırıldı. Genel olarak arcane ve fire spellleri 40 yard range'e sahipken, frost 35 yardda sıkışıp kalmış durumda. Tabi ki istisnalar mevcut. Örneğin ; Fire Blast her ne kadar range i az olsa da eski haline göre o da gelişme katetmiş durumda.

Arcane Repulsion

Daha live server'a bile ulaşamadan silinen değerli talent... Gerçekten caster'lara karşı mage armor ile korunurken meleeleri de pas geçmeyecek bi talent"ti". Umarım bu tarz fikirlerden tamamen vazgeçmemişlerdir, en azından 1dk cdyi tutup aktif bi ability'e de çevrilebilecek bi talent bence...

Nether Vortex

Gerçekten hoşuma gidecek bi talent. Rotasyon bozmadan slow atmak bir arcane mage için muazzam bir güzellik. Ayrıca Torment the Weak'in artık Arcane Magelere has bi talent olduğuna değinmeden de geçemeyeceğim.

Improved Counterspel

Önceki sürümlerde herkese açık olmayan talent artık en üst sırada ve her spec tarafından seçilebilir durumda. Ne kadar hoş bir haber olduğu konusunda açıklama yapmaya gerek yok sanırım.

Invocation

Her 24 snde bir kez ve 8 saniyeliğine alacağın buff heralde hoşuna gidecektir. Artık bu talent de yukarılara taşındı ve daha çok kişi tarafından erişilebilir durumda. Eğer ki bunu interrupt ve silence yapılırsa hem Improved Counterspel ile çok güzel combolar yapılabilir hem cast bekleme zorunluluğu da ortadan kaldırılabilirdi.

Pushback Protection

Tüm caster sınıflarına core bonusu olarak verilen %70 pushback koruması magelerde ne yazık ki yok. Olan koruma da fire ağacından ancak 3 puan karşılığında alınabiliyor ( Burning Soul ). Talent sayısının da azaldığı "bu günlerde" 3 talent gerçekten çok önemli. Umarım Blizzard bu haykırışlarımızı duyar da bu konuda bi adım atar.

Improved Freeze

Artık "Freeze yeteneğini kaybetmemiş kendinden eternal olan petlerimiz" ( Teşekkürler Blizzard ) Freeze'leri ile bize Fingers of Frost kazandıracak. Blizzard için küçük, Mageler için büyük bir adım. Çünkü neredeyse tüm classlar root ve snarelerimizden rahatça kurtulabilmekte, bu da FoF 'in önemini arttırmakta.

Improved Cone of Cold

E daha iyisi Şam'da kayısı ...

Ha! Bu arada artık sadece cloth armor giydiğimiz için statik bir de bonus kazanacağız : Cloth Specialization

Hepinize iyi oyunlar sevgili Mageler ve kendini Mage hissedenler.

0 Yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger