9 Temmuz 2010 Cuma

Addon Köşesi : Addon nedir?

Addon Nedir?

Addon'u kısaca açıklamaya çalışırsak, Wow için yapılmış küçük araçlar diyebiliriz. Küçük dediğime bakmayın çoğu boyundan büyük işler başarmaktadır. Addonlar 3. parti yazılımlar olarak algılanabilir , fakat Blizzard'ın izin vermediği bir şeyi Addonlar yapamaz. Bu yüzden addon kullanmak Blizzard kurallarına uygundur.

Neden Addonlara İhtiyacım Var?

Aslında addonlara ihtiyacınız yok. Ama onları kullanmak hem görsel hem de rahatlık yönünden oyunu geliştirebilir. Ayrıca bazı addonlar o kadar olmazsa olmaz hale geldi ki zamanla Blizzard onları kendi arayüzüne ekler hale geldi. (Questhelper,vb.)

Örneğin Action Barların görünüşünü mü sevmediniz, hemen ilgili addonu yükleyin ve iğrenç action barlar kaybolsun gitsin.
Ayrıca ileri derece oyuncular için de Deadly Boss Mods tarzı addonlar artık olmazsa olmaz durumda. Size bosslarla ilgili uyarıları vererek sayısız wipetan kurtarıyor.

Addonları Nereden Edinebilirim?

Addonları küçük bir google aramasıyla bulabilirsiniz. Fakat kötü niyetli kişiler sahte addonlarla account ve kişisel bilgilerinizi çalabilirler. Bu yüzden aşağıdaki sitelerden birini kullanmak yararınıza olacaktır.
Peki Onları Nasıl Yükleyeceğim?

Addonları indirmesi gibi kurması da aslında çok basit. Öncelikle wow klasörünüzden "/Interface/Addons" kısmına girin.
Daha sonra arşivin içini Addons klasörüne çıkartın.

Artık oyuna girip addonu deneyebilirsiniz. Bi' sonraki yazıda tekrar görüşmek üzere.

Hepinize iyi oyunlar.

    0 Yorum:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Yorum Gönder

    Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

     
    Powered by Blogger